Verhuizing voedselbank Haarlemmermeer in zicht!

De contouren van het gebouw waar de voedselbank Haarlemmermeer tegen het einde van het jaar naar gaat verhuizen zijn al goed zichtbaar. Vrijdag 19 juli wordt het bouwbord van het pand, waarvan de voedselbank ongeveer de helft gaat huren, onthuld.

De verhuizing van de voedselbank werd noodzakelijk omdat het voormalige AM terrein waarop de huidige loods ligt, aan een ontwikkelaar is verkocht.

Daarnaast groeide in Haarlemmermeer het klantenbestand in 2018 met 47 procent. Daarmee is het aantal klanten sinds 2015 bijna verdubbeld. Elke week melden zich 4 nieuwe huishoudens aan. In 2018 werd er door de Haarlemmermeerse vrijwilligers voor € 725.000 aan voedsel, dat anders zou worden vernietigd, bij bedrijven opgehaald, omgepakt, opgeslagen en uitgedeeld.

Samen met de gemeente Haarlemmermeer en Schenk Makelaars is een zoektocht naar een geschikte betaalde bedrijfsruimte begonnen, die uiteindelijk in samenwerking met Kantoor Vierkant Lisse tot stand is gekomen.

Voedselbank Haarlemmermeer verzorgt ook de logistiek voor de voedselbanken Aalsmeer en Uithoorn-de Kwakel waardoor ook de regio Schiphol van de nieuwe locatie profiteert. Gezamenlijk worden door de voedselbanken 325 huishoudens met 925 personen wekelijks van een gratis voedselpakket voorzien.

De verhuizing is aanstaande, maar we hebben nog financiële hulp nodig!

Nu de verhuizing aanstaande is, zoekt de voedselbank nog naar fondsen om haar loods in te richten. Er is al heel wat geld en inrichting ontvangen of toegezegd, maar we missen nog een bedrag van ongeveer € 50.000 voor de magazijninrichting en om zonnepanelen te plaatsen zodat de energiekosten voor de komende jaren verlaagd kunnen worden.

We kunnen alle hulp gebruiken!

Kijk voor een donatie op: https://www.voedselbankhaarlemmermeer.nl/doneren-geld/

Voedselbank Haarlemmermeer is een organisatie die met 125 vrijwilligers wekelijks gratis voedselpakketten verstrekt aan 625 mensen in Haarlemmermeer die die hulp hard nodig hebben. De helft van deze mensen is kind.

Website: www.voedselbankhaarlemmermeer.nl

 

 

Datum, tijdstip en plaats:

Vrijdag 19 juli 2019 om 14:00 uur

Dirk Storklaan 63, Bedrijfspand Landmark op het bedrijventerrein de President