SHARE AWARD 2020 inschrijving gestart: bedrijven gezocht!

 

Persbericht

Hoofddorp, 23 juni 2020

 

Koplopers duurzame innovatie en pionieren   

SHARE AWARD 2020 inschrijving gestart: bedrijven gezocht!

Bedrijven kunnen zich aanmelden voor de SHARE Award 2020. De Award is een blijk van erkenning voor een bedrijf dat opvalt op het gebied van duurzame innovatie en pionieren. Het is een onderscheiding van SHARE Founders uit het bedrijfsleven en gemeente Haarlemmermeer en wordt dit jaar voor de negende keer uitgereikt.

Wethouder Marja Ruigrok (Economie en Innovatie): ”Innovatief en duurzaam ondernemen gaat niet om praten, maar vooral ook om doen, dat is de insteek van SHARE”. Eerdere winnaars zijn Algae InnovationsThe Waste TransformersRigo VerffabriekVital PlacesNijssenRecycling, de Miscanthusgroep en Park 20|20 en Shell Thiocrete. Zij dragen met hun innovaties en voortrekkersrol op positieve wijze bij aan ontwikkelingen in Haarlemmermeer en de Metropoolregio Amsterdam. Algae Innovations (winnaar 2019) zet onder andere in op plantenvoeding van natuurlijke oorsprong. Kwekers uit de regio gebruiken een specifieke micro-alg om de weerbaarheid van hun gewassen te verbeteren en beter te laten groeien. Door de coronacrisis liep dat anders want de kwekers konden hun omzet niet kwijt en Algae moest andere wegen inslaan. Nu gaat het bedrijf na in hoeverre deze specifieke micro-alg kan worden  toegepast in sectoren waar minder klappen vallen (o.a. de voedselteelt). De verwachtingen zijn hooggespannen.

Criteria
SHARE Haarlemmermeer staat in het teken van innovatieve ontwikkelingen en kansen in de regio rondom spraakmakende duurzame cases en bedrijven. Uit alle inzendingen kiest de SHARE Award-jury, bestaande uit de founders, drie bedrijven voor de shortlist van de SHARE Award 2020. Deze drie bedrijven worden vervolgens op hun innovatieve en duurzame ambities bekeken. De jury is benieuwd hoe het bedrijf zich onderscheidt binnen dit thema. Welke voorbeelden zijn er van de impact van het bedrijf in haar sector en daarbuiten? Wat is de relevantie van het bedrijf voor de regio Haarlemmermeer? Wat zijn de spin-off en opschaal kansen van het bedrijf? Verder wil de jury weten wat de duurzame ambities (inspiratie of missie) van het bedrijf zijn.

Aanmelden
Voorwaarde is dat een bedrijf uit de metropoolregio Haarlemmermeer komt of er een directe relatie mee heeft. Bedrijven kunnen zich tot en met woensdag 9 september aanmelden (of door anderen) via externebetrekkingen@haarlemmermeer.nl Tijdens SHARE Meets op donderdag 8 oktober 2020 wordt de winnaar bekendgemaakt. Eerdere winnaars van de SHARE Award en leden van de SHARE Stuurgroep zijn van deelname uitgesloten.

SHARE Award
De SHARE Award en SHARE Meets is een initiatief van founders: Royal Schiphol Group, Rabobank, Dura Vermeer, SADC, Schenk Makelaars en de gemeente Haarlemmermeer. Ieder kwartaal organiseert SHARE Meets een bijeenkomst op een inspirerende locatie verspreid door de regio. Of – vanwege de coronamaatregelen – als webinar. Het doel is om in een informele, interactieve setting concreet aan de slag te gaan met inspirerende kennis rondom slimme innovaties.

De winnaars van de SHARE Award 2019 met (v.l.n.r.) Robert Baard, Bernard Lemmens, wethouder Marja Ruigrok, Ad van Vugt.

Foto: Jur Engelchor

 

Gemeente Haarlemmermeer
Mieke Spreeuwenberg
Woordvoerder Marja Ruigrok
T: 023 567 6551 06 23 42 80 40
E: mieke.spreeuwenberg@haarlemmermeer.nl
W: www.haarlemmermeer.nl